• Başkan'ın Mesajı

Değerli Meslektaşlarımız,

TOTDER 2017-19 dönem yönetim kurulu olarak 21 Ocak 2017 tarihli Genel kurulda yapılan seçimle iş başına geldiğimiz tarih den itibaren sürdürülen faaliyetlerle ilgili olarak sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Yönetim kurulumuz ilk toplantısında gerekli görev dağılımlarını yaparak çalışmaya başlamıştır. Bu dağılım sonunda Yönetim Kurulu Başkanı olarak Mehmet Demirhan, Başkan Yardımcısı (2. Başkan) olarak Hasan Bombacı, Genel Sekreter olarak Hüseyin Botanlıoğlu, Muhasip (Sayman) üye olarak Halil İbrahim Balcı ve üyeler olarak ise Ufuk Özkaya, Cem Çopuroğlu, Kerem Bilsel, Murat Gül, Tolga Tüzüner ve Bilal Demir görev almışlardır. Ayrıca yapılan iç görevlendirme ile AOTT ile ilişkiler için Ufuk Özkaya ve Cem Çopuroğlu, TOTDER-SET toplantıları için Hasan Bombacı, TOTDER- Travma toplantıları için Bilal Demir, Web sayfası, yazışmalar ve ilan faaliyetleri için Kerem Bilsel, üyelik ilişkileri için Mehmet Demirhan ve Murat Gül, TOTDER ve AOTT amblemleri copyright çalışmaları için Tolga Tüzüner, TOTBİD ilişkileri için ise Mehmet Demirhan’ın görevlendirilmiştir.

Bu çerçevede;

Web Sayfası : Derneğimizin halihazırda işlevsel olmayan web sayfası ve AOTT web sayfası için daha kullanışlı ve görsel bir web tasarımı için gerekli teklifler alınmış ve bir firma ile anlaşmaya varılarak gerek TOTDER gerekse AOTT nin yeni websayfası oluşturulmuştur. Siz değerli meslektaşlarımızı bu sayfayı görmeye davet ediyoruz. (www. totder. org.tr )

TOTDER SET toplantıları: Düzenli olarak 32yıldır devam eden ve son 11 yıldır da tüm asistan eğitim müfredatının beş yıllık dönemsel içerikli olarak gözden geçirecek şekildehazırlanan bu toplantılarda bu yıl gene Abdi İbrahim sponsorluğunda gerçekleştirilecektir. Marmara bölgesindeki tüm eğitim sorumluları ve anabilimdalı başkanlarının davet edildiği toplantı ile programda yer almak isteyen kurumlar tespit edilmiştir. Hasan Bombacı tarafından koordinatörlüğü yapılacak bu toplantıların takvimi ve programına web sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Bu yıl toplantıların TOTDER  web cast den canlı olarak yayınlanması için çalışmalar sürmektedir. Toplantılar daha önce olduğu gibi her ayın ilk Cumartesi günü yapılacaktır.

TOTDER TRAVMA toplantıları; 2004 yılında üçlü toplantılar tarzında başlayan ve 2015 yılından itibarende TOTDER marmara Travma toplantıları adıyla yürütülen ve asistan eğitiminde en çok karşılaşılan travma olgularının olgu bazında tartışıldığı bu toplantılar bu dönemde TOTDER TRAVMA adı altında yeniden organize edilmişlerdir. Bilal Demir arkadaşımızın koordinatörlüğünde yapılacak bu toplantılar tek bir merkezde 9 değişik klinik tarafından organize edilecek ve bu yıl yapılan bir protokol ile AO Derneği ile işbirliğinde programlar düzenlenmiştir. AO koordinasyonunu da Ufuk Özkaya arkadaşımız bu yıl yürütecektir. Bu yıl ev sahibi olarak Koç Üniversitesi Hastanesi / Topkapı toplantı yeri olarak tespit edilmiştir. Abdi İbrahim firması bu yıl toplantımızın sponsörü olacaktır. Bu yıl  yapılacak toplantılar web sayfamızdan üyelerimizin daha sonra izlemeleri için kaydedilecektir. Toplantılar her ayın üçüncü Çarşamba günü saat 19.00 da başlayacaktır. Detaylı programa web sayfasından ulaşabilirsiniz.

YÖNERGELER;  TOTDER olarak kurumsallaşmak amacıyla yaptığımız faaliyetlerin birer yönergelerinin olmasını amaçladık. Bu çerçevede gerek toplantılarımızın gerekse kongre ve diğer faaliyetlerimizin yönergeleri yönetim kurulu üyelerimizce hazırlanarak web sayfamıza konulmuştur.  Bu yönergelerin önemli olduğunu düşünüyor ve önemsiyoruz.

AOTT ilişkileri ; Bildiğiniz gibi 1962 yılından beri düzenli olarak yayınlanan ve Pub – Med ve SCI-E dizinlerinde yer alan ve ulıuslararası bir yayıncı kuruluş olan  Elsevier tarafından basılan ACTA ORTHOPEDİCA ET TRAUMATOLOGİCA TURCİCA dergimiz tüm camiamızın gurur kaynağı olmayı sürdürmektedir. TOTBİD ile ortak yayın organımız olan AOTT editörümüz Önder Kılıçoğlu’nun yönetiminde değerli  ulusal ve uluslararası editor kadrosuyla yayın hayatına devam ediyor. AOTT ye yaraşır bir web sayfası için de girişimlerde bulunduk ve yeni dergi web sayfası da sizlerin hizmetine girmiştir. İlk sayıdan itibaren tüm  yazılara tam metin olarak ulaşabileceğiniz bu web sayfasını ziyaret etmenizi bekliyoruz. (www.aott.org.tr)

ÜYELİK İLİŞKİLERİ ; TOTDER olarak 1426 üyemiz kayıt defterelerinde bulunmaktadır. İlk üyelik defterinden itibaren kayıt altında tutulan butün arşiv taranmış ve dijitalize edilmiştir. Özellikle Akif Şakir Şakar hocanın kayıdınında bulunduğu tarihi  defteri web sayfamızda görebilirsiniz. Ayrıca üyelerimiz ile ilgili bir mini anket bu isle görevlendirilen Murat Gül arkadaşımız tarafından yapılmış ve eldeki veriler ışığı altında üyelik ilişkilerimizi geliştirilmesine karar verilmiştir. Bu amaçla Marmara bölgesinde Kurum ziyaretleri başlatılmıştır. Bu tarihe kadar yapılan ziyaretlerin bir listesini ve görsellerini web sayfamızda izleyebilirsiniz. Ayrıca üyelerimiz için yeni bir üyelik sertifikası düzenlenmiş bu konuda yapılan grafik çalışmaları neticesinde 2018 yılından itibaren üyelerimize gönderilmesi planlanmıştır. Yeni kullanıma giren web sayfamızda açılan köşede üyelerimizden üyelik bilgilerini yenilemelerini ve kullanıcı adı ve paralolarını almalarını rica ediyoruz. Yenileme işlemini yapan üyelerimizden başlayarak sertifikaları dağıtmaya başlayacağız.

AMBLEM GRAFİK Çalışmaları ; Bildiğiniz gibi TOTDER uzun yıllardır anonim olan bir ortopedi ağacını kendi amblemi olarak kullanmaktadır. Ancak görüldü ki bu amblem bize ait değil ve bizde herhangi bir kullanım hakkı ( Copy right) bulunmamaktadır. Tolga Tüzüner arkadaşımız bu konuda çalışmalara öncülük etmiş ve anlaştığımız grafik firması ile yeni tasarımlar üzerine çalışılmış ve kabul edilen iki tasarım web sayfamızdan sizlerin oylarına sunulmuştur. Sizlerin değerli vakitlerini ayırararak bu oylamaya web sayfamız üzerinden katılmanızı rica ederiz. Son tarih 1 Kasım 2017  olarak tespit edilmiştir.

HUKUK İŞLERİ ; Derneğimizin  ve İktisadi işletmemizin hukuki danışmanlığı giderek önem kazanmaktadır. Bu noktada ortopedi camiamızı da yakinen tanıyan ve halen de TOTBİD hukuki danışmanı olan İsmail Atak bey ile bir sözleşme yapılarak derneğimizin resmi hukuk danışmanlığı tesis edilmiştir.

İSTANBUL BULUŞMASI KONGRESİ; TOTDER in en önemli faaliyetlerinden biri olan ve  TOTBİD Eş Güdüm Kurulu protokolü çeçevesinde iki yılda bir yapılması planlanan bu kongre bildiğiniz gibi 2018 yılında Istanbul da İrfan Öztürk başkanlığında ve Halil İbrahim Balcı sekreterliğinde WOW Otel – İstanbul , Kongre Merkezinde gerçekleşecektir. Bu konuda gerekli antlaşmalar imzalanmış ve program hazırlıkları hızla devam etmektedir. Kongremizin hazırlıkları ile ilgili tüm dökümanlara www. totder. org.tr ve 2018istanbulusmasi.org adreslerinden ulaşabilirsiniz. Tüm meslektaşlarımızı bu güzel buluşmada görmek en büyük dileğimizdir.

TOTBID İlişkileri,  Bilindiği gibi TOTDER 1939 yılında  Akif Şakir Şakar hocamız tarafından ülkemizde kurulan ilk Ortopedi ve Travmatoloji Derneğidir. Bilimsel faaliyetlerini o zamandan beri kesintisiz olarak sürdürmekte, gerek AOTT dergisinin sahibi olarak,  gerekse düzenlediği bilimsel toplantılar ile ayrı bir müstesna yere sahipdir. TOTBİD ise ülkemizi uluslararası alanda temsil eden , her yıl düzenli ulusal kongrelerimizi düzenleyen, devlet kurumlarıyla olan ilişkiler organize eden ve TOTEK gibi son derece önemli organlara sahip çatı örgütümüzdür. TOTDER olarak TOTBİD ile ilşkilerimiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde yürüyeceğine olan inancımız tamdır. Bu ilişkiler bizzat başkan olan benim tarafımdan koordine edilmektedir. Birlik ve beraberliğimizin Ulusal Ortopedi ve Travmatoloji camiamıza güç katacağına inanıyoruz.

STRATEJİK PLANLAMA ; Derneklerin ileriye dönük startejik planlamalarının önemi tartışılmaz. Bu konuda TOTDER olarak çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Hüseyin Botanlıoğlu arkadaşımızın koordinasyonunda yürütülen ileri dönük planlama konusunda ayrıca halen EFORT Başkanımız Önder Aydıngöz arkadaşımızdan da büyük destek alıyoruz. Bu tür çalışmaların kısa ve uzun vadeye yönelik olarak yapılmasının her dernek açısından önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu konudaki gelişmeleri sizlere 2018 İstanbul Buluşması esnasında aktarmak ve tartışmak arzusundayız.

Sizlerin öneri ve katkılarınız, derneğiniz TOTDER e sahip çıkmanız bizler için önemlidir. Önerileriniz, katkılarınız ve eleştirilerinizi bize iletmeniz için TOTDER sekreteri Kamil Tabak ile iletişime geçmeniz veya web sayfasından iletmeniz yada şahsen e mail adresime göndermeniz yeterlidir.

Saygılarımla

Dr. Mehmet Demirhan