Dr. Önder İ. Kılıçoğlu
Başkan

Prof. Dr. Önder İ. Kılıçoğlu 1967 yılında İstanbul’da doğdu. 1985 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nden, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl içinde İstanbul Tıp Fakültesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji ihtisasını 1996 yılında tamamladı. 1996 – 2020 yılları arasında Amerikan Hastanesi’nde uzman hekim olarak çalıştı. 2002 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nde göreve başladı, 2003 yılında TOTEK sertifikasını almaya hak kazandı. 2007 yılında ikinci doktorasını tamamladı. 2007 yılında doçent, 2012 yılında profesör ünvanını aldı. 2021 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden emekli olarak Koç Üniversitesi Hastanesi’nde ve Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde çalışmaya başladı. İyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Dr. Hasan Bombacı
Önceki Başkan

Dr. Hasan Bombacı 1963 yılında Çorlu'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Çorlu'da tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1986-1988 yılları arasında Isparta, Yalvaç’da mecburi hizmet yaptı. 1988-1992 yılları arasında, Haydarpaşa Numune Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde ihtisasını tamamladı. 1993 yılının ilk yarısında Kartal Acil Yardım ve Trafik Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak çalıştı. 1993 yılının Temmuz ayında Haydarpaşa Numune Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde “Başasistan” olarak göreve başladı. 1994 yılının Kasım ayında İlizarov sistemi üzerinde eğitim almak üzere 3 hafta süreyle Moskova'da, Central Institute Traumatology and Orthopaedics adlı hastanede observer olarak bulundu. 1995 yılında 2 ay süreyle İngiltere'de, Oxford’da Nuffield Orthopaedic Centre’da pediatrik ortopedi ve artroplasti konusunda observer olarak bulundu. 1998 yılında, New York’da, Hospital for Special Surgery adlı hastanede 3 hafta süreyle spor yaralanmaları konusunda observer olarak bulundu. 2000 yılında Philadelphia’da Children’s Hospital of Philadelphia adlı hastanede observer olarak bulundu. 2001 yılında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1. Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde “Şef yardımcısı” olarak göreve başladı. 2005 yılında 1 ay süreyle Pittsburgh’da, Pittsburgh Üniversitesi, Spor yaralanmaları ve diz cerrahisi bölümünde observer olarak bulundu. 2009 yılının Ocak ayında doçent unvanını aldı. 2011 yılında 2 hafta süreyle Rochester’da, Mayo Clinic’de artroplasti konusunda observer olarak bulundu. 2018 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda profesör olarak göreve başladı. Halen SBÜ, Haydarpaşa Numune Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde “Eğitim sorumlusu” olarak görev yapmaktadır. Türk Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği (TUSYAD) üyesi, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) üyesi, İlizarov Yöntemleri Uygulama ve Geliştirme Derneği Kurucu üyesi, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tıpta Uzmanlık Eğitim Kurulu (TUEK) üyesidir.

Dr. Yusuf Öztürkmen
2. Başkan

Prof.Dr.Yusuf Öztürkmen 13 Ekim 1964'te İstanbul'da doğdu ve Darüşşafaka Lisesi'nden mezun oldu. 1989 yılında tıp fakültesi diplomasını İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden aldı. Dr. Öztürkmen, tıp eğitimini uzmanlaştırmak için İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde 1991’de ihtisasına başladı ve 1996 yılının Eylül ayında ihtisas öğrenimini tamamladı. Almanya’da Erlangen Üniversitesi, Travma Kliniği'nde öğrenciliği sırasında ve sonrasında konuk doktor olarak eğitimini geliştirdi. 1997 yılında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman olarak çalışmaya başladı. 2011 yılı Haziran ayında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan sınavda başarılı olduktan sonra doçentlik ünvanı aldı. Nisan 2017'de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Profesörü olarak atandı. Halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesine bağlı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nin eğitim programından ve yönetiminden sorumlu olarak hizmet vermektedir. Dr Öztürkmen’in birimi, gelecek nesil ortopedi cerrahlarının eğitimi için bir akademik tıp merkezidir. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Kurumu (TOTEK) sertifikası sahibidir. Hakemli tıp dergilerinde çok sayıda yayını ve atıfı vardır. Dr.Öztürkmen, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır. Üyelikler: İstanbul Tabip Odası, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (TOTDER), Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD), Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Kurumu (TOTEK) , Kalça ve Diz Artroplasti Derneği (KADAD), İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıpta Uzmanlık Eğitim Kurulu (TUEK), Darüşşafakalılar Derneği

Dr. Merter Yalçınkaya
Yönetim Kurulu Üyesi (Genel Sekreter, AOTT İlişkileri)

Dr. Merter Yalçınkaya 1981 yılında Adana’da doğdu. 1999 yılında Tarsus Amerikan Lisesi’nden, 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2004 yılında University of Chicago Department of Anatomic Pathology Section of Surgical Pathology’de 1 ay süre ile “Observer” olarak bulundu. 2005 yılında Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde başladığı uzmanlık eğitimini 2010 yılında tamamladı. 2011-2012 yılları arasında Horasan Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmet görevini tamamladı. 2012 yılında TOTEK Board sertifikasını almaya hak kazandı. 2013 yılında Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başasistan olarak çalışmaya başladı. 2014 yılında Rizzoli Orthopaedic Institute Department of 3 rd Orthopaedic and Traumatologic Clinic prevalently Oncologic’de 3 ay süre ile “Fellow” olarak çalıştı. 2014 yılında European Board of Orthopaedics and Traumatology (EBOT) sınavında başarılı olarak FEBOT (Fellow of EBOT) olmaya hak kazandı. 2015 yılında Doçent oldu. 2016-2017 yılları arasında Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Eğitim Görevlisi olarak çalıştı. 2017-2018 yılları arasında İstinye Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, 2018-2019 yılları arasında Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, 2019-2020 yılları arasında Şişli Kolan International Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde çalıştı. Eylül 2020 tarihinden itibaren Bahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde çalışmaktadır. Acta Orthopaedica et Traumatologica Turcica (AOTT) dergisinde Yardımcı Editör olarak çalışmaktadır. ORTHOPEDICS dergisinin Editorial Board üyesidir. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi (TOTEK) Yeterlilik Sınavları’nda ve European Board of Orthopaedics and Traumatology (EBOT) Sınavları’nda sınav yapıcı olarak görev yapmaktadır. Aralık 2020 tarihinden itibaren Avrupa Tıp Uzmanları Birliği UEMS-EBOT Ortopedi Seksiyonu Türkiye Temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Türk Tabipleri Birliği, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (TOTDER), Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD), TOTBİD Kemik ve Yumuşak Doku Tümörleri Şubesi ve European Musculo-Skeletal Oncology Society (EMSOS) üyelikleri bulunmaktadır. 2019- 2021 yılları arasındaki TOTDER Yönetim Kurulu’nda üyelik ve TOTDER-AOTT ilişkilerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı. İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Dr. Gökhan Kaynak
Yönetim Kurulu Üyesi (Sayman)

Dr. Gökhan KAYNAK 1977 Ankara’ da dünyaya geldim. İzmir Amerikan Lisesinde orta ve lise öğretimlerimi tamamlayıp 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tıp eğitimim başladım. 2001 yılında yine aynı üniversitenin Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimime başladım ve 2007 senesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı oldum. 2007 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Houston Medical Center, Baylor College of Medicine Methodist Hosiptal ve Saint Luke’s Hospital’de spor cerrahisi, diz ve kalça artroplastisi üzerine davetli gözlemci olarak bulundum. Gölcük Asker hastanesinde askerlik görevimi tamamladıktan sonra 2008-2010 yılları arasında Malkara Devlet hastanesinde mecburi hizmetimi tamamladım ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında başasistanlık görevime başladım. 2014 Eylül ayında Doçent oldum ve bu tarihten itibaren aynı klinikte görevime devam ediyorum.

Dr. Serkan Aykut
Yönetim Kurulu Üyesi (TOTDER - Travma Koordinatörü)

DR. SERKAN AYKUT,1978 yılında Bursa’da doğdu. 2000 yılında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Ortopedi ihtisasını 2008 yılında tamamlayarak, 2008-2011 yılları arasında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mecburi hizmetini ve Manisa’da vatani görevini tamamlayarak 2012 yılında Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni kurulan El Cerrahisi kliniğinde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak göreve başlamıştır. 2020 yılından itibaren Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmaya başlamıştır. Ağustos 2018’de Doçentlik ünvanını almıştır. 2008 yılında TOTBİD üyesi olmuş, 2013 yılından Board sınavını vererek TOTEK üyesi olmaya hak kazanmıştır. 2013 yılından beri AO Travma derneği üyesi olup AO travma kurslarında eğitmen olarak görev yapmaktadır. TOTBID, AO Travma, Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği, Türk Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği, Acil El Yaralanmaları ve Mikrocerrahi Derneği, Türk Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği, Diz ve Kalça Artroplasti Derneği ve Osmangazi Üniversitesi Mezunları Derneği üyesidir

Dr. Ali Erşen
Yönetim Kurulu Üyesi (TOTDER - Set Koordinatörü)

DR. ALİ ERŞEN 1980 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 1999 yılında Alman Lisesinden , 2005 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2005-2011 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalında tıpta uzmanlık eğitimi alarak 27 Şubat 2011 tarihinde ortopedi ve travmatoloji uzmanı oldu. Mayıs 2011- Eylül 2012 tarihleri arasında Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesinde ortopedi uzmanı olarak devlet mecburi hizmetini tamamladıktan sonra, Ekim 2012 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalında uzman olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl TOTEK Board sertifikası , 2013 yılında European Board of Orthopaedics and Traumatology ( EBOT ) sertifikası aldı. 2016 yılında Avrupa Omuz Dirsek Cerrahisi Derneği ( SECEC) nin Uzak Doğu Fellowship programı ile 2 ay Japonya ve Güney Kore de fellowship yaptı. 18 Ekim 2017 tarihinde girdiği Doçentlik sınavında başarılı olarak Doçent olma hakkı kazandı. O tarihten itibaren İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalında doçent öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Almaca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır

Dr. Ali Öner
Yönetim Kurulu Üyesi (TOTDER web sayfası, dijital platformu ve ilan faaliyetleri)

DR. ALİ ÖNER 1979 yılında Konya’da dünyaya geldi. 1997 yılında Konya Lisesinden, 2004 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Tam Burslu olarak mezun oldu. 2005-2010 yılları arasında Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tıpta Uzmanlık Eğitimi alarak 26 Temmuz 2010 tarihinde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı oldu. Ekim 2010 – Şubat 2012 tarihleri arasında Muş Devlet Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak çalıştıktan sonra Mart 2012 – Ağustos 2015 tarihler arasında Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalıştı. Eylül 2015 tarihinden bu yana Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmaktadır. Ekim 2017 tarihinde TOTEK Board sertifikası aldı. Ekim 2020 başvuru döneminde Doçentlik değerlendirmesinde başarılı bulunarak Doçent ünvanı almıştır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Dr. Engin Eceviz
Yönetim Kurulu Üyesi (Üyelik İşlemleri)

Dr. ENGİN ECEVİZ 1981 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladı. 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2005 yılında Sağlık Bakanlığı İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’ nde başladığı uzmanlık eğitimini 2011 yılında tamamladı. 2011 yılında mecburi hizmetine Hakkari Devlet Hastanesi’nde başladı ve aynı yıl içerisinde Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atandı. 2013 yılından itibaren aynı hastanede görevine başasistan olarak devam etti. 2021 yılında ‘Doçent’ ünvanını aldı. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde ‘Eğitim ve İdari Sorumlu’, aynı zamanda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi’nin ‘Program Yöneticisi’ olarak görevine devam etmektedir. İdari görevlerinin yanında 2016-2020 yılları arasında Acta Orthopaedica et Traumatologica Turcica (AOTT) dergisinde Teknik Editör olarak görev almıştır. Ağırlıklı olarak ayak - ayak bileği ve travma üzerine yayınları ve devam eden çalışmaları bulunan Dr. Engin Eceviz, 2019 yılından itibaren TOTBİD - Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi Şubesi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca TOTBİD (Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği), TUSYAD (Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği), ASAMİ TÜRK (Ekstremite Rekonstrüksiyonu ve İlizarov Yöntemleri Uygulama Geliştirme Derneği), ÇOD (Çocuk Ortopedisi Derneği), TOTBID - TOTEK (Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi), AO - Travma ve EFAS (European Foot and Ankle Society) üyesidir. İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Dr. Adnan Kara
Yönetim Kurulu Üyesi

Dr. Adnan Kara 1976 yılında Rize’de doğdu. 1993 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ nden, 2000 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Ortopedi ve Travmatoloji ihtisasını Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde 2008 yılında tamamladı. Uzmanlık eğitimi sonrası 2014 yılına kadar aynı hastanede uzman olarak çalıştı. 2014 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı’nda Yrd. Doç. Dr. olarak çalışmaya başladı. 2019 yılında Doçent unvanını aldı. Halen aynı hastanede öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir. Dr. Adnan Kara’nın Ortopedi branşı içerisinde travmatoloji yanında el, deformite ve spor cerrahisi özellikli ilgi alanlarıdır. Çeşitli uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış 70’in üzerinde makalesi bulunmaktadır. Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği (TUSYAD), Acil El Cerrahisi ve Mikrocerrahi Derneği (ACELEMDER), Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği (TEÜECD), Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD), TOTBİD-Ortopedik Travma Şubesi üyelikleri bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.