Webinar: "Discussion on 3-Dimensional Functional TKA Planning"

8 Aralık 2020, saat 19:00

Moderatör: Prof. Dr. Yusuf Öztürkmen
Konuşmacı: Scott Logan ve Prof. Dr. İbrahim Tuncay

Webinar kaydını izlemek için tıklayınız.

Webinara katılmak için tıklayınız.                                                                                                                                              

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Scott Logan - former lead design engineer on the Triathlon knee system. Scott is an industry TKA expert, inventor and co-author of knee research publications. Scott is frequently sought out to speak and teach around the world - especially on the topics of TKA performance variables, design parameters of the Triathlon knee system, and Stryker knee technology.

With over 20 years in the orthopedics industry, Scott has a wealth of knowledge on knee anatomy, disease states, procedural variables, instrument design, implant design, CT, MRI, Navigation, and robotics based systems, and knee development from concept to implementation.

Scott is currently involved in advancing knee knowledge and future design - with Additive Manufacturing, SOMA based design, and Robotic Assisted Surgery.

 

Prof Dr İbrahim Tuncay, 1986 yılında Kütahya Lisesi’nden mezun olarak  İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ nde fakülte  eğitimine başladı.   1992 yılında aynı üniversitenin Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda başladığı u​zmanlık eğitimini 1997 Nisan ayında tamamladı. 1998-2000 yılları arasında Van Yüzüncüyıl Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. Aynı dönem içinde 1998-1999 Elazığ Askeri Hastanesi’nde Tabip Asteğmen olarak askerlik görevini yerine getirdi. 

2000-2004 yıllar arasında ise Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi’ni kurucu ekip arasında çalıştı. 2001 yılında ABD Baltimore/ Maryland Sinai Hospital‘da “Ekstremite Rekonstrüksiyonu ve Uzatma Cerrahisi” alanında research fellow olarak çalıştı. 2003 yılında girdiği sınavda docent olmaya hak kazandı. 

2004-2008 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde görev yaptı. 2008 yılında yeni kurulan Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi’ne professor kadrosuyla kurucu Anabilim Dalı Başkanı olarak başladı ve 2010 yılına kadar aynı fakültede görev yaptı. 2010 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin kuruluşuyla birlikte Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaya başladı. 2012 yılında başladığı Anabilim Dalı Başkanlığı ve 2016 yılında başladığı Rektör Yardımcılığı görevlerini halen devam ettirmektedir.  İdari olarak çalıştığı üniversitelerde yönetim kurulları ve senato üyeliklerinde ve diğer bazı idari görevlerde bulunmuştur. 

Çalışma alanı olarak “Kalça ve Diz Cerrahisi Artroskopi, Artroplasti ve Koruyucu Cerrahisi” yle ilgilenmektedir.  Alanıyla ilgili olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı eğitici olarak muhtelif görevlerde bulunmuştur.  

 

Prof.Dr.Yusuf Öztürkmen, 13 Ekim 1964'te İstanbul'da doğdu ve Darüşşafaka Lisesi'nden mezun oldu. 1989 yılında tıp fakültesi diplomasını İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden aldı Dr.Öztürkmen, tıp eğitimini uzmanlaştırmak için İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde 1991 de ihtisasına başladı ve 1996 yılının Eylül ayında ihtisas öğrenimini tamamladı. Dr. Yusuf Öztürkmen, Almanya’da Erlangen Üniversitesi, Travma Kliniği'nde öğrenciliği sırasında ve sonrasında konuk doktor olarak eğitimini geliştirdi. 1997 yılında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman olarak çalışmaya başladı. 2011 yılı Haziran ayında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan sınavda başarılı olduktan sonra doçentlik ünvanı aldı.
Nisan 2017'de Dr.Öztürkmen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Profesörü olarak atandı. Halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nin eğitim programı ve yönetiminden sorumlu olarak hizmet vermektedir.

Dr Öztürkmen’in birimi, gelecek nesil ortopedi cerrahlarının eğitimi için bir akademik tıp merkezidir. Hastalar, komplike işlemlerin tedavisinde en son tedavi yöntemlerinin kullanmasıyla hekim deneyiminden yararlanırlar. Her yıl 500'den fazla kalça ve diz replasmanı yapılmaktadır. Spor yaralanmaları ve travmanın yanı sıra artroskopi ve minimal invaziv ameliyatlar dahil olmak üzere tüm ortopedi alanlarında kapsamlı bir tedavi sunulmaktadır. Klinik ilgi alanı, başarısız kalça ve diz implantlarının revizyonu ve ameliyat sonrası hızlı iyileşme için rehabilitasyon protokolleridir. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Kurumu (TOTEK) sertifikası sahibidir. Hakemli tıp dergilerinde çok sayıda yayını ve atıfı vardır. Dr.Öztürkmen, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

 

 

  • Konu:
    Webinar: "Discussion on 3-Dimensional Functional TKA Planning"
  • Haber Eklenme Tarihi:
    8 Aralık 2020 Salı
  • Konum:
    Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (TOTDER)
  • Yayında geçen süre:
    3 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız